Изложбе

Галерија Алеxандар

2023. По слику и подобију

Галерија Алеxандар на Росама у Црног Гори, након изложбе руског уметника Витали Пушнитскога, који је своју уметност приказивао у Руском државном музеју и Московском музеју модерне уметности, отворила је врата за дванестодневну изложбу под називом "По слику и подобију" иконописаца Ане Маљевиц и Петре Коцић.

Овом изложбом надахнут је рад на традиционалној икони, подстакнута је њена вредност и откривена мистична страна православне иконе. Један од најугоднијих догађаја у Галерији Алеxандар, окупила је мноштво староседеоца и туриста и још једном показала да је иконописање саставни део духовног живота и уметности.

Мистична страна православне иконе је у томе што она не представља само лик светитеља, већ је медиј између човека и Бога, који помаже у молитви и комуникацији са Богом. Хришћани приватају снаry чудотворних икона кроз молитву и поштовање. Икону можемо упоредити са мостом који спаја небески и земаљски свет, преко ког блажени могу да приме благослов и помоћ светитеља. Икона и молитва су нераздвојни елементи Православне вере. Икона пружа

Педагошки музеј

2023. У сусрет Боголикости-икона | Симбол вере

Проповед у бојама о Богородици

2022. Конак Кнегиње Љубице

Путевима предака

2021. Галерија Архива Војводине, Нови Сад

Светосавље-Православље

2020. Крипта Храма Светог Саве

Логос Постаде Тело

2019. Дом културе, Србобран

24. Традиционална изложба икона

2019. галерија Културног центра Шабац

23. Традиционална изложба икона

2018. галерија Културног центра Шабац

Путевима предака

2018. Културни центар Нови Сад

Прво бијенале савремене црквене уметности

2018. УЛУС, Павиљон Цвијета Зузорић, Београд

© 2021. Ана Маљевић | Сва права задржана